Ljubav, NE trpi nasilje

Photo PU_PS/slike-vijesti/2013 godina/prevencija/NE-trpi.jpg

 U svrhu senzibiliziranja građana, osobito žrtava nasilja na prijavljivanje nasilničkog ponašanja u obitelji, prevencije nasilja u vezama, podizanja razine znanja o prepoznavanju

 

Foto: PU požeško-slavonska

U svrhu senzibiliziranja građana, osobito žrtava nasilja na prijavljivanje nasilničkog ponašanja u obitelji, prevencije nasilja u vezama, podizanja razine znanja o prepoznavanju, uočavanju i reagiranju na sve vrste nasilničkog ponašanja te informiranje o postojećim mehanizmima i resursima za prijavljivanje nasilja i promjena stavova o nasilju i rodnim stereotipima Policijska uprava požeško slavonska i Centar za razvoj i podršku civilnog društva “DELFIN” (Pakrac), organizirali su preventivno-edukativnu javnu akciju pod nazivom „Ljubav, NE trpi nasilje”.

Događaj se održao u četvrtak, 14. veljače 2013. godine u vremenu od 10 do 13 sati u pješačkoj zoni Grada Požege. Građani su postavljali pitanja kako prepoznati nasilje te  kako i kada reagirati na sve vrste nasilničkog ponašanja u obitelji. Aktivnosti su se provodile na štandovima Policijske uprave i Turističke zajednice Grada, gdje se interaktivnim pristupom prema građanima nastojalo upoznati ih s načinima i resursima za prijavljivanje nasilja, zakonskim odredbama i postupanjem policijskih službenika u slučaju nasilja. Također su podijeljeni promidžbeni materijali.

Budući da u Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave požeško slavonske, rodno uvjetovano nasilje s naglaskom na nasilje nad ženama predstavlja jedan od  kontinuiranih i rastućih problema ova akcija zaista je hvale vrijedna.