Glavni ravnatelj policije u PU požeško-slavonskoj

Photo PU_PS/slike-vijesti/2017 godina/Posjet ravnatelja/IMG_0021wn.jpg

Ilustracija: PU požeško-slavonska

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je u četvrtak, 16. ožujka Policijsku upravu požeško-slavonsku, gdje je održao radne sastanke s rukovoditeljima i najistaknutijim policijskim službenicima. Po dolasku u policijsku upravu, glavni ravnatelj policije odao je počast poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP Trenk u sjedištu Policijske uprave. 

Na radnom sastanku s rukovoditeljima policijske uprave, predvođenim načelnikom Dariom Dasovićem, glavni ravnatelj policije upoznao je prisutne s prioritetima, novim projektima i smjernicama u daljnjem radu, a rukovoditelji su istaknuli probleme s kojima se susreću kao i svoje prijedloge kojima bi u budućnosti mogli poboljšati rad.

U svom izlaganju glavni ravnatelj policije naglasio je kako je od izuzetnog značaja ojačati policijske postaje, što predstojeći preustroj i predviđa. Isto tako napomenuo je kako je trenutno  jedan od glavnih prioriteta policije suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na svim razinama te da namjerava podići kvalitetu rada i tehničku opremljenost policije.

Nakon sastanka s rukovoditeljima, glavni ravnatelj se susreo s najistaknutijim policijskim službenicima Policijske uprave požeško-slavonske. Svojim profesionalnim i odgovornim radom istaknuli su se: Iva Begović, Damir Golić i Marko Veselin iz Policijske postaje Požega, Lana Glavaš i Ilija Cvitković iz Policijske postaje Pleternica, Antun Giacobi i Krunoslav Želimorski iz Policijske postaje Pakrac, Đurđa Dokozić i Hrvoje Gašparac iz Službe kriminalističke policije, Albert Trdy iz Službe policije te Miroslav Ciboci i Denis Berdi iz Interventne jedinice policije.

Glavni ravnatelj policije pohvalio je njihove rezultate rada i nastojanje da što kvalitetnije i učinkovitije obavljaju policijske poslove te naglasio kako se nada da će u tome i dalje biti uspješni. Kroz razgovor s glavnim ravnateljem policijski službenici su uz razna pitanja vezana za policijske poslove iznosili i konkretne prijedloge za unaprjeđenje rada koje su uočili tijekom službe. Glavni ravnatelj im se na svemu zahvalio zaključivši sastanak riječima: „U našem sustavu prvi i najvažniji čimbenik je čovjek i tu trebamo najviše ulagati.“