Prezentiran pilot projekt

Photo PU_PS/2014/Pilot projekt-sastanak/Picture 140wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

U utorak, 28. siječnja 2014. godine, u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana je prezentacija vezana uz pilot projekt novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije.

Nakon što je načelnik  Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović upoznao sve prisutne s radom policije te sigurnosnim pokazateljima za 2013. godinu, voditelj Službe policije  Davor Bašić prezentirao je pilot projekt novog ustroja rada policijskih postaja III. kategorije.Na prezentaciji su bili prisutni zamjenik župana, te gradonačelnici gradova ili njihovi zamjenici i načelnici općina koje se nalaze na područjima  Policijskih postaja Požega, Pleternica i Pakrac. Prisutnima je zamjenik načelnika Drago Plešić prezentirao važnost Vijeća za prevenciju te uputio predstavnike lokalnih jedinica da kroz Vijeća i suradnju s načelnicima postaja, također prisutnima na prezentaciji, osiguraju što brži način riješavanja problema građana.

Inače, ovaj pilot projekt je u ožujku prošle godine započeo u četiri policijske postaje III. Kategorije u Republici Hrvatskoj (Čazma, Novi Marof, Zabok i Sveti Ivan Zelina) gdje je proveden u razdoblju u tri mjeseca, a nakon uspješne provedbe intencija je da se provede i u ostalim policijskim postajama III. kategorije u narednih šest mjeseci.

Glavni ciljevi ovog pilot projekta su promijeniti negativan omjer rukovoditelja u odnosu na izvršitelje policijskih poslova u policijskim postajama, ustroj i organizaciju policijskih postaja organizirati na način da će odgovarati sigurnosnoj problematici i stanju na terenu, povećati operativnu pokrivenost područja policijske postaje, omogućiti veću fleksibilnost u organizaciji policijskih poslova prema zahtjevima konkretne sredine, smanjiti administrativno opterećenja, a povećati operativno angažiranje policijskih službenika te rad policijskih postaja učiniti efikasnijima i isplativijima uz smanjenje troškova koji nastaju funkcioniranjem policijske postaje.