Krađa novca

Photo PU_PS/policajac01.jpg

 Na području naše Policijske uprave, ali i šire ponovno bilježimo slučajeve da su građani starije životne dobi postali žrtve kaznenog dijela krađe prilikom

Foto: ilustracija

U srijedu, 27. kolovoza 2014. godine tijekom poslijepodneva u mjestu Kapetanovo Polje  u obiteljsku kuću 78-godišnjakinje došle su dvije nepoznate ženske osobe i lažno se predstavile kao medicinske djelatnice koje provjeravaju ispravnost lijekova. Tom prilikom ponudile su 78-godišnjakinji masažu te dok ju je jedna od osoba masirala druga je iskoristila njezinu nepažnju i iz kuće otuđila nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljicama te slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Na području naše Policijske uprave, ali i šire ponovno bilježimo slučajeve da su građani starije životne dobi postali žrtve kaznenog dijela krađe prilikom tzv. „kupovine  na kućnim vratima“ ili u slučajevima kada su ih kontaktirale osobe koje se lažno predstavljaju i nude razne usluge. Te osobe iskorištavaju povjerenje starijih osoba i dovode ih u zabludu, ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti i novac.

Pozivamo građane na oprez pri puštanju nepoznatih osoba u kuće i stanove, te da budu sumnjičavi jer lako mogu postati žrtvom kaznenog djela. U slučaju upornosti da im netko uđe u stan neka odmah pozovu policiju na telefon 192, a ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o kretanjima sumnjivih osoba da to također dojave policiji.