Svečano obilježen Dan policije

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/Dan_policije_2012/IMG_1784.JPG

Foto: PU požeško-slavonska

Policijska uprava požeško-slavonska i ove je godine na prigodan i svečan način obilježila Dan policije 29. rujna.

Središnji događaj obilježavanja Dana policije održan je danas, 28. rujna  2012. godineu 8.30 sati ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja (Trg 123. brigade) gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a, nakon čega je vojni kapelan Željko Volarić u Katedrali Sv. Terezije Avilske u Požegi odslužio svetu misu za poginule pripadnike MUP-a.

Proslava je nastavljena i na Trgu Sv. Trojstva u Požegi gdje je održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“, na kojoj je građanima prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu. Također Interventna jedinica policije Požega izvela je demonstracijsku vježbu koja je izazvala posebno oduševljenje kod najmlađih posjetitelja. Upravo njima omogućeno je sudjelovanje u rješavanju testova „Prometne učilice“, a za najuspješnije su osigurane prigodne nagrade.

Svi su zainteresirani građani bili u mogućnosti neposredno testirati uređaje koji se koriste za nadzor brzine kretanja vozila, uređaje za utvrđivanje prisutnosti alkohola u organizmu te opojnih droga, a mogli su u evidenciji prekršaja provjeriti broj negativnih bodova.

Ovu svečanu priliku i velik broj posjetitelja iskoristili su i kontakt policajci koji su također na Trgu Sv. Trojstva u Požegi u vremenu od 9 do 13 sati nastavili tzv. „Registraciju bicikala“ kojom prilikom su građani mogli registrirati ili evidentirati svoje bicikle.