Prezentacija rada policije u Pakracu

Photo PU_PS/slike-vijesti/2016 godina/Dan otvorenih vrata-Pakrac/IMG_9369wn.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

U petak, 18. ožujka 2016., policijski službenici su održali „Sajam mogućnosti“  te prezentaciju policijske opreme u Pakracu. Na pakračkim ulicama djeci i građanima  je prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu.

I ovom prilikom policija je u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje građanima predstavljala kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ i pozivala na dragovoljnu predaju eksplozivnih predmeta i oružja koje građani nepovlasno posjeduju.  

U suradnji s Hrvatskim autoklubom omogućeno je korištenje „simulatora prevrtanja vozila“ i „simulatora udarca“ koji su vozačima i drugim zainteresiranim osobama zorno prikazali nužnost korištenja sigurnosnih pojaseva i realno prikazali situaciju u kojoj se osoba može naći u slučaju gubitka kontrole nad vozilom.

„Sajam mogućnosti“ posjetilo je preko 700 djece osnovne škole i vrtića, a učenici šestih razreda natjecali su se u povlačenju užeta i tom prilikom su pobjednici osvojili majice kao nagrade.