Uručena brončana plaketa

Photo PU_PS/slike-vijesti/2016 godina/Sigurnost u lovu/IMG_9461wn.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s Lovačkim savezom požeško-slavonske županije  i dalje provodi preventivni projekt „Sigurnost u lovu“.

Tako je u srijedu, 23. ožujka 2016. godine za policijske službenike održano još jedno predavanje kojom prilikom su Denis Milošević i Božidar Terzić ispred Županijskog lovačkog saveza prezentirali dokumentaciju koja je lovcima potrebna prilikom pojedinačnog i skupnog lova, načine lova, načine označavanja odstrijeljene divljači te dokumentaciju koja je potrebna za prijevoz odstrijeljene divljači. Ujedno su prezentirani dokumenti lovočuvara i lovačke iskaznice, a po završenoj edukaciji svim policijskim službenicima je uručena knjižica s oglednim primjercima dokumenata potrebnih za zakonit lov kako bi nadzor lovaca od strane policijskih službenika bio što kvalitetniji.

Cilj provođenja ovog preventivnog projekta  je podizanje sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i podizanja  sveukupne sigurnosti u lovištima kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja te podizanja razine znanja policijskih službenika o zakonskim propisima iz domene lovstva.

Na samom početku zamjeniku načelnika PU požeško-slavonske Zoranu Jušiću predsjednik Lovačkog saveza županije Zdravko Vujnović uručio je brončanu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza kao znak vrlo uspješne suradnje.