Uspješna akcija registracije bicikala

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/registracija bicikala III/naslovna.jpg

Požega

Foto: PU požeško-slavonska

Kontakt policajci PP Požega Željko Drašković i Hrvoje Tajdan u subotu 8. rujna tijekom  prijepodneva u Požegi u pješačkoj zoni educirali su građane o samozaštitnom ponašanju s ciljem prevencije krađa bicikala te kako se ispravno ponašati upravljajući biciklom u prometu. Također su objašnjavali građanima što je to tehnički ispravan bicikli i u kojim slučajevima je obavezna zaštitna kaciga.

Provedena je i akcija registracije bicikala, a sve se odvijalo u sklopu manifestacije  „10 godina postojanja Brdsko biciklističkog kluba Požega“. Građani koji su posjedovali valjani dokaz o vlasništvu registrirali su svoj bicikl i dobili potvrdu o registraciji, a policijski službenici su na vidno mjesto bicikla zalijepili naljepnicu o registraciji. Oni koji nisu mogli dokazati vlasništvo evidentirali su svoje „ljubimce“ u policijskim evidencijama.

Veliki broj građana imao je pitanja za kontakt policajce, a registrirano je 30 bicikala vlasnika koji su posjedovali valjani dokaz o vlasništvu, te je evidentirano i 16 bicikala za koje vlasnici nisu posjedovali račun. Prvih deset građana koji su pristupili registraciji na poklon su dobili reflektirajući prsluk za sigurno sudjelovanje u prometu.

Manifestaciju „10 godina postojanja Brdsko biciklističkog kluba Požega“ otvorio je gradonačelnik Grada Požege Zdravko Ronko koji je podržao akciju registracije bicikala.

Budući da je svoj bicikli došao registrirati i dimnjačar, a znamo da dimnjačari donose sreću, uspjeh ove akcije bio je zagarantiran i u samo četiri mjeseca na području Požege evidentirano je preko 400 bicikala.