Održana polugodišnja konferencija za novinare

Photo PU_PS/slike-vijesti/2014 godina/Picture 2035w.jpg

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za prvo

 

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za  prvo polugodište 2014. godine.  Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Također je javnost upoznata da su policijski službenici PU požeško-slavonske proveli anketu o procjeni postupanja policije prilikom poziva građana na broj 192, a apeliraju se građani da u svojim dojavama daju odgovore na pitanja operatera i slijede njihove upute, kao i da izbjegavanju nepotrebno pozivanje policije jer svaki takav poziv može onemogućiti sigurnost nekog drugog građanina.

Isto tako građani su upozoreni da slijedi vrijeme godišnjih odmora te da poduzme osnovne samozaštitne mjere za svoje kuće i stanove.

Najavljeno je i obilježavanje „Svjetskog dana biciklista i biciklizma“ koji se obilježava dana 16. srpnja 2014. godine, a  policijski službenici će u vremenu od 16 do 20 sati na prostoru ispred Gradskih bazena u Požegi imati štand na kojem će promovirati svoje aktivnosti, educirati građane i sudionike u prometu o pravilnom ponašanju u prometu kao i samozaštitnom ponašanju od krađa bicikala i drugih imovinskih kaznenih djela.