Požega: Obilježen Dan policije

Photo PU_PS/slike-vijesti/2016 godina/IMG_0354wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Policijska uprava požeško-slavonska i ove je godine na prigodan i svečan način obilježila Dan policije.

Središnji događaj obilježavanja održan je u utorak 27. rujna 2016. godine s početkom u 8.30 sati ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a nakon čega su policijski kapelan Željko Volarić i generalni vikar velečasni Josip Krpeljević u crkvi svetog Lovre u Požegi odslužili svetu misu za poginule pripadnike MUP-a.

Proslava je nastavljena na Trgu Sv. Trojstva u Požegi gdje je održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj je građanima prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu. Također je Interventna jedinica policije izvela demonstracijske vježbe.

U suradnji  s Hrvatskim autoklubom omogućeno je  korištenje „simulatora prevrtanja vozila“ kako bi vozačima i drugim zainteresiranim osobama zapravo zorno prikazali nužnost korištenja sigurnosnih pojaseva te kako bi vozačima realno prikazali situaciju u kojoj bi se mogli naći u slučaju gubitka kontrole nad vozilom.

Potom su položeni vijenac i zapaljeni lampioni kod zgrade policije na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije "Trenk".

Nakon toga program je nastavljen u prostorijama PU požeško-slavonske gdje se nakon pozdravnog govora načelnika PU Daria Dasovića kratko obratio i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević.

Povodom 29. rujna Dana policije načelnik PU požeško-slavonske za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 35 djelatnika te zasebnu policijsku postrojbu PU požeško-slavonske.

Također je rečeno da je  PU požeško-slavonska surađivala s ustanova, udruga i drugih institucija tijekom godine od kojih su se dvije suradnje osobito istaknule. Za poseban doprinos u radu i suradnju zahvalnice su uručene: Kutjevu d.d. te Hrvatskih duhanima poslovni centar Kutjevo.