Zlouporabe opojne droge

Photo PU_PS/slike-vijesti/2015 godina/mak i trava presica/naslovna mak.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

U utorak 4. srpnja 2015. godine u prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za medije na kojoj je glasnogovornica upoznala javnost sa sigurnosnom problematikom u prvih šest mjeseci te s nekoliko kriminalističkih istraživanja vezano za zlouporabe opojne droge.

Izvijestila je da je u četvrtak,  2. srpnja u prijepodnevnim satima na području općine Kaptol temeljem naloga suda pretražena obiteljska kuća i druge prostorije u kojima prebiva 31-godišnjak. Prilikom pretrage pronađeno je oko 10 grama cannabis marihuane, 26 biljki cannabis marihuane visine od 16 do 65 cm posađene u plasteniku te još šest biljki visine od 30 do 40 cm posađene u PVC kante u šikari. Protiv 31-godišnjaka slijede prekršajna i kaznena prijava.

Isto tako u ponedjeljak, 6. srpnja oko 2 sata na području općine Kutjevo policijski službenici zatekli su 47-godišnjaka kako reže glavice opijumskog maka u vrtu jedne obiteljske kuće. Tijekom istog dana u poslijepodnevnim satima na području općine Kaptol temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća i druge prostorije koje koristi 52-godišnjak i tom prilikom kod njega je pronađen pribor za konzumaciju opojnih droga, dvije manje cannabis biljke, te 405 zarezanih sirovih čahura opijumskog maka.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak otuđio mak i tijekom lipnja ove godine u četiri navrata prodavao čahure 52-godišnjaku koji je od njih proizvodio opijum za vlastite potrebe zbog čega protiv obojice slijede kaznene prijave.