Kontakt policajci u vrtićima

Photo PU_PS/slike-vijesti/2016 godina/vrtići srpanj/naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Tijekom lipnja policijski sužbenici posjetili su dječje vrtiće „Šareni svijet“, “Pod gradom“ i „Cvjetna livada“ u Požegi te educirali djecu predškolske dobi koji u mjesecu rujnu kreću u prve razrede.

Budući da je rad s najmlađima i stvaranje poželjnih navika kod djece preduvjet za dugoročno ostvarivanje i podizanje nivoa prometne kulture, a što je garancija za stvaranje povoljnijih uvjeta sigurnosti cestovnog prometa kontakt policajci Policijske postaje Požega upoznali su najmlađe s pravilnim i sigurnim načinom kretanja u prometu.

Tako je spomenuto kretanje pješaka po nogostupu i cesti gdje nema nogostupa, prelazak pješaka preko ceste sa i bez pješačkog prijelaza i semafora. Naglašena je važnost reflektirajuće odjeće pri kretanju u uvjetima smanjene vidljivosti, prelazak preko željezničke pruge gdje je i gdje nije postavljena rampa te pravilan prijevoz u automobilu uz korištenje sigurnosnog pojasa. Isto tako obrađena je tema pravilnog  prijevoza i  izlaska iz autobusa te mjesta gdje se djeca smiju igrati s naglaskom da je na cesti opasno i zabranjeno se igrati, kao i tema o pravilnoj vožnji bicikla s obveznom kacigom na glavi.

Nakon toga za svu nazočnu djecu organizirana je likovna radionica na temu „Djeca, prijatelji u prometu“, a potom je organizirana vožnja spretnosti biciklom pod nazivom «Limač kup – 192 / 2016». Na završetku izabrano je i prigodno nagrađeno bojankama i pohvalnicama troje djece za najbolji likovni rad i  troje najspretnije djece u vožnji.