Pakrac: "Živim život bez nasilja"

Photo PU_PS/slike-vijesti/2014 godina/Živim život bez nasilja-26.11.2014/Picture 2779wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

U srijedu, 26. studenoga 2014. godine, Policijska uprava požeško-slavonska je u sklopu nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta   „Živim život bez nasilja“  održala preventivne aktivnosti u Pakracu. Ovaj preventivni projekt je usmjeren na sprječavanje različitih oblika nasilja među mladima i nasilja u obitelji, uz izgradnju kulutre nenasilja i tolerancije.

U  Osnovnoj školi „Braće Radića“ u Pakracu, u realizaciji policijskog službenika za prevenciju PU požeško-slavonske, Krunoslava Kokić, provedena je interaktivna radionica sa učenicima sedmih razreda  u kojoj se govorilo o različitim oblicima svakodnevnog nasilja, mjerama zaštite i o tome kome se može obratiti ako se postane žrtva nasilja, a predstavnik udruge „Status M“ Mislav Mandir je proveo radionicu za učenike na temu nenasilja i tolerancije te „Zvonkov kviz-Budi muško, mjenjaj pravila“  

U cilju prenošenja znanja o oblicima nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima kao i mogućnostima zaštite održana je tematska predstava u režiji glumca Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ov ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje.

Konačni zaključak svih prisutnih sadržan je u naslovu kazališne predstave „NASILJE-ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA“.