Najava akcije "Živim život bez nasilja"

Photo PU_PS/slike-vijesti/2010 godina/logo-slide 2.JPG

Policijska uprava požeško-slavonska nastavlja provoditi aktivnosti u okviru preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u srijedu, 18. veljače 2015. godine u Požegi

 

Foto: Ilustracija

Policijska uprava požeško-slavonska nastavlja provoditi aktivnosti u okviru preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u srijedu, 18. veljače 2015. godine u Požegi održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Preventivne aktivnosti održat će se po slijedećem programu:

Interaktivna radionica u Osnovnoj školi „Julija Kempfa“ za učenike sedmih razreda s početkom u 9.30 sati.

Radionicu će održati policijski službenici Ministarstva unutarnjIh poslova i linije prevencije Policijske uprave požeško-slavonske te predstavnik udruge ''Status M''.

Konferencija za medije u prostorima škole „Julija Kempfa“ Požega s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će o problemu nasilja govoriti voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vera Šutalo,  načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović, gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović te glumac Zlatan Zuhrić Zuhra.

Predstava ''Nasilje, za nasilje nema opravdanja'' za sve uzvanike i učenike požeških škola održat će se u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 11 sati.

Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U nastavku ovog konceptualno pripremljenog preventivnog programa, koji vodi Zlatan Zuhrić Zuhra, sudjelovati će i jazz pijanist Matija Dedić, mladi glazbeni sastav „Apokalipso“ te učenici škole „Julija Kempfa"