"Mogu ako hoću"

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/MAH/MAH_naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Policijski službenici za prevenciju tijekom mjeseca travnja i svibnja zajedno s policijskim službenicima PP Požega nastavljaju s provođenjem preventivnog  programa  „Zajedno više možemo“ i to prve komponente navedenog programa „Mogu ako hoću“ (MAH 1). Preventivne aktivnosti usmjerene su učenicima 4. razreda osnovnih škola na području Grada Požege koji u određenim terminima u pratnji učitelja/ice i kontakt-policajca organizirano dolaze u policijsku postaju/policijsku upravu gdje ih se upoznaje s radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U okviru ovog posjeta učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih se educira o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

U drugom dijelu posjeta policijskoj postaji/policijskoj upravi učenici sa svojim kontakt policajcem obilaze prostorije, u ovom slučaju policijske uprave, posebno prostoriju dežurstva, pokazuje im se dio tehnike i opreme kojom se policajci služe prilikom obavljanja posla.

Tako je i danas četrdesetak djece 4. razreda OŠ „Antuna Kanižlića“ posjetilo Policijsku upravu požeško-slavonsku     gdje su im policijski službenici Interventne jedinice Požega pokazali policijsku opremu koju koriste u obavljanju posla, policijski službenici kriminalističke policije su im pokazali opremu za daktiloskopiranje, policijski službenici OKC PU djeci su omogućili razgledavanje prostorija dežurstva i prostorija za zadržavanje, a policijski službenici PP Požega omogućili su im razgledavanje policijske opreme (vozila i dr.) u dvorištu PU.