Dani tehničke ispravnosti vozila

Photo PU_PS/zakon-promet.jpg

 U razdoblju od 25. do 30. studenoga 2013. godine kako na području cijele RH tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske provoditi će se preventivno sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ pod

 

Foto: ilustracija

U razdoblju od 25. do 30. studenoga 2013. godine kako na području cijele RH tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske provoditi će se preventivno sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Osim čovjeka, najvažnije karike u lancu sigurnosti prometa na cestama, tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.Ovu pogodnost ne mogu koristiti jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda.

Vozači se u akciju mogu uključiti dragovoljno, a cilj je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka na vrijeme otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede stoga pozivamo vozače da provjere ispravnost svog vozila.