Dovršena kriminalistička istraživanja

Photo PU_PS/slike-vijesti/2015 godina/Konferencija-11.8/IMG_8753wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

U utorak, 11. kolovoza 2015. godine u prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za medije na kojoj je policijska službenica za odnose s javnošću upoznala javnost sa sigurnosnom problematikom za mjesec srpanj.

Na konferenciji je također prisustvovala voditeljica Službe kriminalističke policije Biljana Vuković koja je medijima prezentirala dovršena kriminalistička istraživanja na području PU požeško-slavonske.

Naime, 28. srpnja 2015. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću na području grada Požege u kojoj prebiva 57-godišnji hrvatskih državljanin prilikom čega su pronašli 22 stabljike indijske konoplje visine od 80 do 220 cm. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, uz napomenu je da je prijavljeni višestruki počinitelj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Također su policijski službenici 5. kolovoza 2015. godine, u mjestu Donji Grahovljani, na njivi, prilikom zalijevanja 20 stabljika indijske konoplje visine od 25 do 50 cm zatekli 38-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv kojeg također slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Za napomenuti je da je za predmetnim bila raspisana potraga od strane tri policijske uprave zbog sumnje u počinjenje imovinskih kaznenih djela.

Istoga dana, u Požegi, u Šijačkoj ulici, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka koji je u dvije putne torbe nosio 13 komada PVC vrećica ispunjenih sitno rezanim duhanom, pojedinačnih težina od oko 1 kg, odnosno 12,6 kg duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću na području grada Požege u kojoj boravi 23-godišnjak prilikom čega su pronašli jednu PVC vrećicu s ukupno 665 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Protiv 23-godišnjaka, višestrukog počinitelja kaznenih djela, slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ a Carinskoj upravi obavijest radi obračunavanja i naplate trošarine.