Predavanja u dječjim vrtićima

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/predavanja_vrtic_naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Kontakt policajci Policijske postaje Požega posjetili su dječje vrtiće i održali predavanje djeci predškolskih skupina na temu „Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu“.

Sukladno prethodnim dogovorima s odgovornim osobama dječjih vrtića predavanja su tijekom svibnja održana u dječjim vrtićima „Radost“, „Sv. Leopold Mandića“, „Pod gradom“, „Cvjetna livada“, „Cvjetna livada“, „Pod gradom“ i predškolskoj skupini u osnovnoj školi u mjestu Vidovci za ukupno više od 250 djece.

 Imajući na umu da je rad s najmlađima i stvaranje poželjnih ponašanja i navika kod djece preduvjet za dugoročno ostvarivanje i podizanje nivoa prometne kulture, te proaktivnog djelovanja policije, odnosno približavanja policije građanima, po dolasku u prostorije dječjih vrtića kontakt policajci su se upoznali s djecom. Tom prilikom nastojali su predstaviti policajce kao prijatelje djece kojima se djeca uvijek mogu obratiti za pomoć.

Potom je održano kratko 20-minutno edukativno predavanje s temom „Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu“. Nakon edukativnog predavanja  svakom dječjem vrtiću darovane su po četiri dječje knjige donirane od strane Zaklade policijske solidarnosti.