Preventivne aktivnosti

Photo PU_PS/slike-vijesti/2017 godina/vidovci.jpg

 Policijski službenici Policijske postaje Požega u srijedu, 7. lipnja 2017. godine posjetili su

Foto: PU požeško-slavonska

Policijski službenici Policijske postaje Požega u srijedu, 7. lipnja 2017. godine posjetili su područnu školu Antuna Kanižlića u Vidovcima i tom su prilikom s djecom predškolskih skupina nastavili uspješan višegodišnji projekt propagiranja poželjnog ponašanja u cestovnom prometu na njima prihvatljiv i zanimljiv način.

Uz pomoć odgajateljice Matije Papac, provedena je edukacija predškolske djece na temu „Sigurno u prometu do škole“. Bilo je riječi o tome kako se trebaju ponašati pješaci, biciklisti, putnici u automobilu i školskom autobusu, a čemu služe semafori te vertikalna i horizontalna prometna signalizacija i dr. Tijekom cijele edukacije  prisutna djeca su se aktivno uključivala u izlaganje.

Potom je organizirano natjecanje iz vožnje spretnosti biciklom te izrada likovnih radova na obrađenu tematiku sigurnosti djece u prometu, za što su djeci uručeni pokloni iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH 2011.-2020. i to zaštitne kacige za bicikliste, reflektirajući prsluci i reflektirajuće kabanice, prometne bojanke i prigodne pohvalnice.