Domaćini "blagi" prema gostima

Photo PU_PS/slike-vijesti/2013 godina/okc-utakmica/okc-naslovna.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Posao policajca izrazito je složen i niti jedna druga djelatnost u javnoj upravi  nije toliko vezana s rizicima i opasnošću kao što je to policijski posao. Zapravo to je jedno od rijetkih zanimanja u kojim se nakon radnog vremena ne može „zatvoriti ladicu“ i posvetiti obitelji te isključiti iz profesionalne odgovornosti.

Pravi način opuštanja i rješavanja nakupljenog stresa prakticiraju djelatnici Operativno komunikacijskog centra policije Policijske uprave brodsko-posavske i požeško-slavonske. Oni su u petak, 11. listopada u poslijepodnevnim satima na stadionu u Vidovcima odigrali uzvratnu nogometnu utakmicu te uz mnoštvo dobrih nogometnih poteza i nekoliko manjih ozljeda pokazali što je timski rad i na sportskom terenu.

Operativno-komunikacijski centar policije je ustrojstvena jedinica svake Policijske uprave koja zaprima obavijesti o svim sigurnosnim događajima i pojavama na području Županije na telefon 192. Zatim obrađuje zaprimljene obavijesti, prosuđuje njihov značaj te daje u realizaciju putem teritorijalno nadležnih Policijskih postaja i nadzire realizaciju danih zadaća. Ukoliko se ispostavi da problem koje građani dojavljuju nije u ingerenciji policije u cjelini, policijski službenici građane upućuju na druga konkretna tijela državne uprave.

U realizaciji zadaća Operativno-komunikacijski centar policije usko surađuje s Područnim uredom Državne uprave za zaštitu i spašavanje (Centar-112) te drugim žurnim službama (vatrogasci, hitna pomoć, Hrvatskom gorskom službom spašavanja i drugim nadležnim službama izvan sustava Ministarstva unutarnjih poslova), osobito u slučajevima opasnosti uzrokovanim elementarnim nepogodama, havarijama, požarima, poplavama, epidemijama i dr.

Što se tiče rezultata odigrane utakmice, koji je u ovome druženju najmanje bitan, možemo samo reći da su domaćini bili „blagi“ prema gostima u odnosu na očekivano.