"Dan motora 2012"

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/dan_motora_2012.jpg

U nedjelju, 17. lipnja 2012. godine u popodnevnim satima na prostoru parkirališta Trga Svetog Trojstva u Požegi, u organizaciji moto-udruge «Dan motora» iz Požege, organizirana je

Foto: PU požeško-slavonska

U nedjelju, 17. lipnja 2012. godine u popodnevnim satima na prostoru parkirališta Trga Svetog Trojstva u Požegi, u organizaciji moto-udruge «Dan motora» iz Požege, organizirana je tradicionalna humanitarno-edukativna akcija sa ciljem promicanja poželjnih ponašanja u prometu vozača mopeda i motocikala pod nazivom „Dan motora u prometu“.

Tom prigodom sudionicima je omogućeno sudjelovanje u vožnji spretnosti na pripremljenom poligonu, a ostalim građanima su se prezentirale službe i trgovačka društva koja pridonose sigurnosti sudionika u prometu (autoškole,  službe hitne pomoći, vatrogasci, policija, prodavatelji zaštitne opreme itd…)

Policijski službenici prezentirali su uređaje i opremu koju policija koristi u svom radu te su zainteresiranim građanima-vozačima provjeravali negativne bodove i pojašnjavali odredbe Zakona koji se dotiču mopeda, motocikala i bicikala. Istom prilikom građanima je omogućeno korištenje trenažera za vježbu sigurne vožnje mopeda i motocikla dok su kontakt policajci proveli registraciju bicikala.

Ovom prilikom odvožen je i tradicionalan počasni krug ulicama grada Požege za sve stradale motoriste u kojemu je vožnja bila ograničena na 50km/h te je bilo obvezno nošenje zaštitne kacige, a koji je za cilj imao upozoriti ostale vozače na motocikliste u prometu. U počasnom krugu sudjelovalo je oko 150 motociklista.