Preventivna akcija

Photo PU_PS/slike-vijesti/2014 godina/Trgovanje ljudima/trgovanje ljudima web.jpg

Cilj preventivne akcije pod nazivom "Zajedno" je da se zajednički u suradnji sa nadležnim institucijama, organizacijama, lokalnom zajednicom,

Foto: PU požeško-slavonska

Cilj preventivne akcije  pod nazivom "Zajedno" je da se zajednički u suradnji s nadležnim institucijama, organizacijama, lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima podigne svijest o prevenciji trgovanja ljudima , odnosno da se potakne društvo na odgovornu reakciju kako bi pridonijeli smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima. Intenziviranje aktivnosti ima za cilj obuhvatiti sve potencijalne faze trgovanja ljudima kao i sve modalitete eksploatacije.

Na taj način se  želi povećati broj otkrivenih žrtava trgovanja ljudima koje se eksploatiraju u RH kao i onih žrtava koje se transportiraju kroz RH, a kroz informiranje i educiranje potencijalno ugroženih skupina želi se smanjiti broj osoba iz RH koje mogu postati žrtve trgovanja ljudima.     

Aktivnosti ove preventivne akcije započele su na području Policijske uprave požeško-slavonske u subotu, 18. listopada 2014. godine s info-punktom u Požegi, pri čemu se građane senzibiliziralo i educiralo o prevenciji trgovanja  ljudima, a mogli su i ispuniti informativno-edukativni upitnik.