"Manje oružja-manje tragedija" u Pakracu

Photo PU_PS/Manje oružja-manje tragedija/stand_pakrac_1.jpg

Foto: ilustracija

Jučer, 22. rujna 2011. godine  od 10 do 12 sati u Pakracu, na prostoru Gradske tržnice održana je akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP), uz financijsku potporu Europske unije kroz regionalni projekt SEESAC - potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe.

Cilj aktivnosti koje se provode u okviru te akcije je poticanje građana na dragovoljnu predaju oružja, odnosno upoznavanje građana s mogućnošću predaje oružja bez ikakvih sankcija.

Na području PP Pakrac ove godine dragovoljno su predane tri automatske puške, dvije poluautomatske puške, dvije ručne bombe, tri mine, 5579 komada streljiva za dugo i 27 komada streljiva za kratko oružje.

Uz štand policije svoje aktivnosti je predstavio i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ koji je, kao naš partner, obilježio Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Centar je tom prilikom prezentirao mjesta i mogućnosti podnošenja prijave te adrese i telefonske brojeve ostalih udruga koje se uključuju u područje borbe protiv nasilja nad ženama, a policijski službenici su prezentirali statističke pokazatelje vezano o broju kaznenih i prekršajnih prijava te broja policijskih intervencija vezano za nasilje u obitelji. Predstavnice Centra istom prilikom prikupljale su simbolične potpise potpore uvođenju edukacije u osnove škole s naglaskom na seksualno uznemiravanje i rodnu ravnopravnost.