Obilježen Međunarodni dan brobe protiv zlouporabe droge

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/međunarodni dan brobe protiv droge/štand_naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Jučer u prijepodnevnim satima u „pješačkoj zoni“, u Cehovskoj ulici u Požegi, na info štandu djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Obiteljskog centra dijelili su informativne letke i razgovarali s građanima na temu „kako što ranije prepoznati znakove zlouporabe opojnih droga te na koji način reagirati“.

Policijski službenici PU požeško-slavonske izložili su uzorke droga i uređaja za preliminarno testiranje droga te fotografije otkrivenih nasada opojne droge marihuane kako bi građanima predočili njihov izgled u prirodi. Također, održana je demonstracija rada službenog psa na otkrivanju opojne droge u osobnom automobilu.

Udruga Pet+ promovirala je svoje proizvode i program resocijalizacije i rehabilitacije ovisnika.

Podsjetimo, "Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama" obilježava se od 1987. godine kada ga je proglasila Glavna skupština UN-a s ciljem poticanja globalne borbe protiv droge i ovisnosti. Svrha obilježavanja je upozoriti na štetnost zlouporabe droga i povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave izbore u životu te istaknuti neophodnost suradnje i zajedništva različitih institucija i organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe droga.