Pronađena odbačena "zolja"

Photo PU_PS/Ilustracije server/manje_oruzja_manje_tragedija.jpg

U utorak, 14. svibnja 2013. godine, oko 9.20 sati dojavio je savjesni građanin da je u mjestu Kusonje, u ulici Hrvatskih dragovoljaca na zapuštenoj njivi pronašao neaktivirani ručni

 

Foto: Ilustracija

U utorak, 14. svibnja 2013. godine, oko 9.20 sati dojavio je savjesni građanin da je u mjestu Kusonje, u ulici Hrvatskih dragovoljaca na zapuštenoj njivi pronašao neaktivirani ručni bacač raketa M-80, 64 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o bombi zaostaloj iz Domovinskog rata koju je izuzeo i bit će naknadno uništena.

Istoga dana, oko 10.20 sati 49-godišnjak je prilikom čišćenja bunara u mjestu Donji Čaglić, u ulici Roberta Žilija pronašao jednu ručnu bombu sa sporogorećim upaljačem zaostalu iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu bombu je izuzeo i bit će naknadno uništena.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.