Najava akcije "Živim život bez nasilja" u Pakracu

Photo PU_PS/slike-vijesti/2010 godina/logo-slide 2.JPG

U nastavku aktivnosti koje se provode u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ u utorak (6. svibnja) će se u Pakracu održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti

 

Foto: Ilustracija

U nastavku aktivnosti koje se provode u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ u utorak (6. svibnja) će se u Pakracu održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Da podsjetimo, radi se o preventivnom projektu koji u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a kojoj se od tekuće školske godine kao partner priključilo Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta.

U utorak, 6. svibnja 2014. godine u Pakracu, održat će se interaktivna radionica i tematska predstava i to:

Interaktivna radionica u Osnovnoj školi „Braće Radića“ u Pakracu  sa početkom u 10 sati (koja je zatvorena za javnost). Radionicu će održati policijski službenici te predstavnik nevladine organizacije „Status M“ koji će mlade uputiti na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa okolinom, izgradnje kulture nenasilja među mladima te općenito senzibiliranje mladih na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja.

Kazališna predstava u režiji Zijaha Sokolovića „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“ koja će se održati u Hrvatskom domu „Franjo Tuđman“ u Pakracu sa početkom u 11.30 sati. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, a u izvedbi glumaca Ivane Krizmanić i Marka Makovičića. Cilj predstave je prenošenje znanja o oblicima nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima, kao i mogućnostima nenasilnog rješavanja sukoba.

Policijska uprava požeško-slavonska ovom prilikom poziva sveukupnu javnost da podrži kampanju „Živim život bez nasilja“ odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.