Požeški policajci spasili promrzle psiće

Photo PU_PS/slike-vijesti/2013 godina/psiciw.jpg

Kada je u ponedjeljak 18. veljače 2013. godine u večernjim satima zaprimljena dojava građana da se uz prometnicu Požega-Gornji Emovci nalazi kutija iz koje se čuje zavijanje i

 

Foto: PU požeško-slavonska

Kada je u ponedjeljak 18. veljače 2013. godine u večernjim satima zaprimljena dojava građana da se uz prometnicu Požega-Gornji Emovci nalazi kutija iz koje se čuje zavijanje i cviljenje najvjerojatnije promrzlih psića, u nemogućnosti izlaska ostalih službi na teren, policijski službenici PP Požega nisu dvojili treba li to prepustiti slučaju. Oni nisu dopustili da to bude još jedan tragičan kraj nedužnih životinja.

Naime, policijski službenik Dario Tajzler izvan službe dragovoljno se uputio na mjesto pronalaska, u dogovoru s načelnikom PP Požega, te je pet promrzlih psića prevezao do svoje kuće. Zatim ih je nahranio i tako ih spasio od neizbježnog smrzavanja i smrti. Danas su psići predani komunalnim redarima Grada Požege u suradnji sa Skloništem za životinje Veterinarske stanice Pakrac i tu ova priča ima humani i za policijske službenike hvale vrijedan završetak.