Održana redovna mjesečna konferencija

Photo PU_PS/slike-vijesti/2014 godina/Picture 2511w.jpg

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje na području PU

 

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje na području PU požeško-slavonske za prvih devet mjeseci 2014. godine.  Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Također je glasnogovornica javnosti prezentirala dovršeno kriminalističko istraživanje. Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje  hrvatskih državljana,  61-godišnjakinjom i 48-godišnjakom  zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela teških krađa provaljivanjem. Naime, sumnjiči ih se da su tijekom 2014. godine na području gradova Pakraca i Lipika te okolnih mjesta provalili u dvadeset i dvije obiteljske kuće i gospodarske prostorije u kojima nitko ne živi i tom prilikom otuđili razne predmete poput električnih uređaja, slavina za vodu (od mesinga), bojler i dr.

Dio predmeta je pronađen i biti će vraćen vlasnicima, a dio je preprodan. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće kao nadopune kaznenih prijava.