Policijska zaklada preduhitrila Sv. Nikolu

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/zaklada/zaklada_naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Danas su na Odjelu za pedijatriju Opće županijske bolnice Požega predstavnici Zaklade policijske solidarnosti izmamili osmijehe na lica malih pacijenata. Naime, donijeli su na poklon preko stotinu knjiga i slikovnica punih zanimljivih i edukativnih sadržaja.

Predstavnici Zaklade upravitelj Dubravko Novak i tajnica Helena Biočić predali su donaciju voditelju Odjela za pedijatriju Opće županijske bolnice Požega Vladi Drkulcu. Dr. Drkulec zahvalio je na donaciji naglašavajući da svaka donacija uvelike doprinosi poboljšanju zdravlja djece, a pogotovo u vrijeme kada se intenzivno govori o humanizaciji pristupa liječenju djece, dodajući da Odjel već nekoliko godina nosi naziv „Prijatelja djece“.

Ravnatelj Zaklade, Dubravko Novak, ukratko je objasnio da je Zaklada osnovana prije šest godina kako bi novčanim prilozima pomagala policijskim službenicima koji se nađu u teškoj situaciji. Osim toga, bave se i drugim humanitarnim radom, pa tako u sklopu akcije "Knjigom do osmijeha" poklanjaju knjige školama, vrtićima, dječjim odjelima u knjižnicama i bolnicama diljem zemlje.
Knjige i slikovnice darovane su dosada u dječjim odjelima u 14 bolnica, u 12 vrtića i 18 škola, a preostalo je još nekoliko tisuća knjiga koje će biti donirane. Prema riječima ravnatelja Zaklade ovu donaciju inicirao je novi načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović.