Memorijalna biciklistička vožnja za Tomislava i Daniela

Photo PU_PS/slike-vijesti/2017 godina/Slike-Ivanovac/naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija «Bljesak» u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić dok je sedam djelatnika teško ranjeno.

I ove godine održana je Memorijalna biciklistička vožnja, od Trenkovo do Ivanovca, u kojoj je sudjelovalo desetak djelatnika Interventne jedinice policije PU požeško-slavonske. Na taj put od oko 80-ak kilometara  krenuli su simbolično iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega.

U spomen na dvojicu poginulih, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja, na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje, a i ove godine članovi obitelji poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske predvođeni zamjenikom načelnika Zoranom Jušićem i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije prisjetili su se svojih najmilijih, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu.

Velike žrtve, Tomislava i Daniela, ali i drugih poginulih hrvatskih branitelja prisjetio se tijekom svete mise vlč. Željko Volarić.