Novinarima predstavljene preventivne aktivnosti

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/MAH/konferencija mah/naslovna.jpg

U četvrtak 26. travnja u prostorijama PU požeško-slavonska predstavnicma medija djelatnici Ureda načelnika prezentirali su preventivne aktivnosti koje se provode u sklopu programa

Požega

Foto: PU požeško-slavonska

U četvrtak 26. travnja u prostorijama PU požeško-slavonska predstavnicma medija djelatnici Ureda načelnika prezentirali su preventivne aktivnosti koje se provode u sklopu programa "Zajedno više možemo" i to njegove prve komponente "Mogu ako hoću-1". Službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Siniša Sabljak naglasio je da je cilj ovakvih akcija stvoriti uzajamno povjerenje između djece u najranijoj dobi i policijskih službenika na terenu. Novinari su sa zanimanjem pratili posjetu djece 4. razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić  prostorijama policije i njihovu zainteresiranost i pozornost  kojom su upijali riječi kontakt policajca, o čemu su poslije izvjestili putem svojih medija.

Kontakt policajac Hrvoje Tajdan kroz interaktivan pristup govorio je djeci o zaštitnoj ulozi policije, štetnosti sredstava ovisnosti (alkohol,duhan,droge), upoznao ih je s neprihvatljivim oblicima ponašanja kao što su nasilje i vandalizma te ih je educirao o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalazaka predmeta vezanih za konzumaciju droga.