Dragovoljna predaja

Photo PU_PS/slike-vijesti/2012 godina/predaja-cavarwn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Da svi oblici policijskih aktivnosti mogu potaknuti savjest građana dokazala je i današnja predaja eksplozivnih predmeta. Povodom obilježavanja Dana policije 28. rujna u prijepodnevnim satima na Trgu Sv. Trojstva u Požegi održana je manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“, na kojoj je građanima prezentiran rad policije, uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu, te minsko-eksplozivna sredstva koja još uvijek mnogi nažalost drže u svojim kućama. Tako je savjestan građanin pregledavajući eksplozivne predmete prilikom manifestacije odlučio predati predmete zaostale iz Domovinskog rata i to 5 komada spremnika za automatsku pušku i 50 komada streljiva call. 7,62 mm.

Još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Također molimo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da dragovoljnu predaju prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."