Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Photo PU_PS///kopcas.jpeg

U razdoblju od 10. do 16. rujna, na području Policijske uprave požeško-slavonske proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Foto: ilustracija

U razdoblju od 10. do 16. rujna, na području Policijske uprave požeško-slavonske proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Tijekom pojačanog nadzora procesuiran je ukupno 151 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a radi prekršaja na koje je bila usmjerena akcija, tj.  nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirane su 72 osobe, dok je radi nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje sankcionirano 14 osoba.

Policijski službenici i u daljnjim aktivnostima redovnog nadzora sudionika u prometu kontinuirano će vršiti nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima kao i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Sve sudionike koji u prometu sudjeluju prevozeći se u motornim vozilima, još jednom upozoravamo, da su tijekom vožnje dužni koristiti sigurnosne pojaseve na svim sjedalima na kojima su ugrađeni. 

Isto tako, pozornost skrećemo roditeljima i drugim sudionicima koji u vozilima prevoze djecu, da se ovisno o dobi djeteta, moraju pridržavati Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisanih normi o načinu prijevoza djece.