Aktivnosti policije u Lipiku

Photo /PU_PS/wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

U srijedu, 30. rujna, policijski službenici su održali „Sajam mogućnosti“  te prezentaciju policijske opreme u Lipiku. Na središnjem gradskom trgu djeci i građanima  je prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu.

Djelatnici kriminalističke policije prezentirali su i izložili uzorke opojnih droga i preliminarne testove za ispitivanje sumnjivih materija koji reagiraju na sve vrste opojnih droga.

I ovom prilikom policija je u suradnji sa HCR-om građanima predstavljala kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ i pozivala na dragovoljnu predaju eksplozivnih predmeta i oružja koje građani nepovlasno posjeduju.  

U suradnji sa Hrvatskim autoklubom omogućeno je korištenje „simulatora prevrtanja vozila“ kako bi vozačima i drugim zainteresiranim osobama zorno prikazali nužnost korištenja sigurnosnih pojaseva te kako bi vozačima realno prikazali situaciju u kojoj bi se mogli naći u slučaju gubitka kontrole nad vozilom.

Tijekom „Sajma mogućnosti“ djeca Osnovne škole „Lipik“ su sudjelovala u natjecanju skakanja zavezanih nogu, nošenja jajeta u žlici, vođenja lopte oko stalaka te nošenja čunja na prstu, a pobjednicima su uručene prigodne nagrade, majice sa natpisom „Sajam mogućnosti“.

Također je održana i tradicionalna biciklistička utrka u kojoj je sudjelovao velik broj djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a  građani su imali i mogućnost „registrirati“ svoje bicikle kod policijskih službenika. Na „Sajmu mogućnosti“ predstavile su se lokalne udruge i društva kako bi netko od okupljene djece odabrao baš njihov program kao način provođenja svog slobodnog vremena.