Pleternica: "Poštujte naše znakove"

Photo PU_PS/slike-vijesti/2017 godina/Poštujte naše znakove/wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Provedbom programa preventivne aktivnosti u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, danas je u Osnovnoj školi „Fra Kaje Adžića“ u Pleternici u  organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave požeško-slavonske održana preventivna akcija pod nazivom “Poštujte naše znakove”.

Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“ provodi se od 1995. godine u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a usmjerena je na prevenciju stradavanja najranjivije skupine sudionika u prometu-djece.

U sklopu akcije policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije Marija Goatti i Mario Salopek  su zajedno sa radijskim i televizijskim voditeljem Franom Ridjan  kroz interaktivan način educirali i informirali učenike najnižih razreda osnovne škole, odnosno najmlađe sudionike u prometu o prometnoj kulturi, poštivanju prometnih znakova i propisa nakon čega je održana edukativno-scenska izvedba „Znakovi za najmlađe“ u izvedbi kazališta „Smješko“ iz Zagreba.

Podršku današnjem programu dali su i pripadnici DVD Pleternica koji su predstavili opremu koju koriste u gašenju požara, zatim članovi Auto kluba Požega, dok su policijski službenici Policijske postaje Pleternica prikazali opremu koju policija koristi u svakodnevnom radu.