Požega-zdravi grad

Photo PU_PS/slike-vijesti/2015 godina/puma biciklijada/biciklijada_naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije u subotu, 30. svibnja 2015. godine, PUMA – Požeška udruga mladih aktivista u sklopu projekta Požega – zdravi grad i u suradnji s TZ Grada Požege organizirala je drugu  „Puminu biciklijadu upožegi“.

Manifestaciji su se pridružili i kontakt policajci Policijske postaje Požega koji su građanima pojašnjavali kako se biciklisti trebaju ponašati u prometu te vlasnicima bicikala, koji posjeduju dokaz o vlasništvu (račun o kupnji bicikla), evidentirali bicikle. Građani su dobili potvrde o evidentiranju bicikla, a na vidno mjesto bicikla zalijepljena je naljepnica s policijskim obilježjima.  

Mjesto okupljanja bila je livada uz rijeku Orljavu u blizini centra Požege s koje se blizu 400 biciklista uputilo na oko devet kilometara dugu biciklističku vožnju. Uz pratnju policijskih službenika vozilo se gradskim ulicama do restorana Stari fenjeri u mjestu Turnić.  Budući da biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera za sudionike takvog duha organizirane su igre na livadi u Turniću poput povlačenje užeta, bicikla s ramena, biciklističke alke, skakanje u vrećama i slično.

Lijepo i vedro vrijeme te ugodna temperatura izmamilo je mnoge, a policijskim službenicima Policijske postaje Požega pridružila su se dva policijska službenika Policijske postaje Slavonski Brod. To su kontakt policajci koji svakodnevne policijske zadaće i poslove obavljaju i na službenim biciklima, a koje su i danas pokazali zainteresiranim požežanima.