Sezona grijanja - upozorenje

Photo PU_PS/Ilustracije server/pozari_plamen.jpg

Budući da smo u kratkom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježili nekoliko požara kojima je bio uzrok odbačeni pepeo ili samozapaljenje dimnjaka upozoravamo

Foto: ilustracija

Budući da smo u kratkom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježili nekoliko požara kojima je bio uzrok odbačeni pepeo ili samozapaljenje dimnjaka upozoravamo građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami nego da to učine  ovlašteni dimnjačari, te da u blizini dimnjaka na tavanskom prostoru ne drže zapaljive tvari kao što su kartonske kutije, drveni predmeti i sl.

Također u blizini peći koje isijavaju toplinu ne smiju se držati zapaljive tvari i takve peći se obavezno moraju povremeno nadzirati.

Prilikom loženja peći na kruta goriva ne smiju se koristiti zapaljive tekućine za lakše paljenje niti improvizirani dimovodi, a zapaljive tvari potrebno je koristiti na ispravan način.

Ostatke od gorenja kao što je pepeo i žar ne odlagati u posude izrađene od zapaljivih materijala, ili ako se odlažu na otvorenom prostoru potrebno je dobro provjeriti što se u blizini nalazi kako ne bi došlo do požara.