APEL građanima pred blagdan Svih svetih

Photo PU_SiM/vijesti/svijeca.jpg

Pred nadolazeći blagdan Svih svetih apeliramo na građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari - torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja. Stoga skrećemo pozornost na slijedeće mjere opreza

Pred nadolazeći blagdan Svih svetih apeliramo na građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari - torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Stoga skrećemo pozornost na slijedeće mjere opreza:

- prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

- zatvorite prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

- vrijedne predmete ne ostavljate u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

- ne ostavljate vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Dakle, važno je naglasiti da građani svoje stvari ne ostavljaju u automobilima te ukoliko zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki automobil, da to prijave najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili to dojave na telefon 192.

Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. S tim u svezi, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Također ovom prilikom građane želimo podsjetiti kako će na blagdan Svih svetih oko groblja u svim većim gradovima Sisačko-moslavačke županije biti uspostavljena posebna regulacija prometa.