Zlouporaba položaja i ovlasti

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Krim. poliicija.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim muškarcem s područja Martinske Vesi, osumnjičenim da je počinio kazneno djelo zbog zlouporabe položaja i ovlasti i sklapanja štetnog ugovora. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kao

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim muškarcem s područja Martinske Vesi, osumnjičenim da je počinio kazneno djelo zbog zlouporabe položaja i ovlasti i sklapanja štetnog ugovora.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kao predsjednik uprave tvrtke od siječnja 2010. pa do kraja 2011. godine naložio isporuku robe iz skladišta tvrtke, a za isporučenu robu naložio da se izdaju računi na teret poslovanja tvrtke.

U studenom i prosincu 2011.  godine sklopio je više štetnih ugovora s tvrtkom iz Svetog Ivana Zeline za najam pogona bez naknade.

S poljoprivrednom zadrugom iz Nove Gradiške sklopio je dva ugovora o međusobnoj prodaji sredstava iz tvrtke, a za koju se obvezao zaprimiti povrat isporučene robe po cijeni višoj od one isporučene.

S tvrtkom iz Novog Sada  sklopio je ugovor o proizvodnji i prijenosu dozvola za stavljanje u promet proizvoda bez naknada i suprotno rješenju Trgovačkog suda u Sisku.

S privatnom tvrtkom iz Martinske Vesi sklopio je ugovor o proizvodnji te joj omogućio ostvarivanje velike dobiti, a sve na teret tvrtke.

Također je sklopio ugovor o otkupu prava registracije proizvodnje i distribucije proizvoda s tvrtkom iz Jastrebarskog za iznos naknade koji je manji od jednogodišnje dobiti  ostvarene prodajom tog proizvoda, čime je prouzročio štetu velikih razmjera za tvrtku u iznosu većem od 10 miliona kuna.

Protiv 57-godišnjaka Županijskom državnom odvjetništvu dostavljana je kaznena prijava.