Načelnik Rašić primio Mirjanu Ciboci - darovateljicu matičnih stanica

Photo PU_SiM/Vijesti/2012/Mirjana Ciboci.jpg

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić danas je zajedno sa svojim suradnicima primio zaposlenicu Policijske postaje Novska Mirjanu Ciboci. Ova hrabra žena je nedavno postala darovateljica matičnih stanica. Svojom izuzetno humanom i nesebičnom gestom uključila se u spašavanje tuđih života.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić danas je zajedno sa svojim suradnicima primio zaposlenicu Policijske postaje Novska Mirjanu Ciboci. Ova hrabra žena je nedavno postala darovateljica matičnih stanica. Svojom izuzetno humanom i nesebičnom gestom uključila se u spašavanje tuđih života.   

Na prijemu kojem su prisustvovali i načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin te uži kolegij načelnika Policijske uprave, načelnik Rašić zahvalio je Mirjani na požrtvovnosti i hrabrosti, istaknuvši da svojim činom može biti primjer svojim kolegama, ali i svim ljudima. Ponosni smo što netko iz naše Policijske uprave je imao sreće da svojim matičnim stanicama pomogne drugoj osobi, rekao je Rašić.

Tko je Mirjana Ciboci?

Na prvi pogled krhka, ali samo na prvi pogled jer se u tom tijelu krije jedna veličanstvena osoba, ova lijepa 36-godišnjakinja kao državna službenica u Ministarstvu unutarnjih poslova radi od 1995. godine. Radila je različite poslove u mnogim postajama od Gvozda, Kutine do Novske. U slobodno vrijeme voli pročitati dobru knjigu, družiti se sa bližnjima, dok dobru kondiciju održava redovitim trčanjem.    

Kako priča Mirjana, kada se 2007. godine u Novskoj održavala akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina, zajedno sa svojim radnim kolegama je dala krv za tipizaciju. Time je postala potencijalni donator svjesna da može spasiti nečiji život, a posebice ju je ta mogućnost razveselila budući zbog svoje sitne građe i malo kilograma nije mogla postati darivatelj krvi.

U srpnju ove godine primila je poziv iz Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica za ponovno davanje uzorka krvi budući se u Češkoj pojavio potencijalni primatelj obolio od leukemije, a kojem bi Mirjanine matične stanice odgovarale. Bez imalo razmišljanja je krenula put Zagreba znajući da svojim postupkom može spasiti tuđi život. U međuvremenu stigao je još jedan poziv. Ovog puta pronađen je i potencijalni primatelj u Americi. Međutim, u ovom trenutku stanice može donirati samo jednom primatelju.

U satima ležanja u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a prilikom prikupljanja njenih matičnih stanica, susrela je izuzetno ljubazno i profesionalno bolničko osoblje. Kaže da ništa nije boljelo, a ako malo i je da je sve to zanemarivo u odnosu na krajnji ishod, odnosno na mogućnost da se nekome spasi život. Sada samo može čekati da joj iz Češke, za dvije godine koliko traje liječenje, jave ishod liječenja oboljelog.

Ističe da će, ako bude potrebe, opet sve ponoviti te poziva sve ljude da svojom solidarnošću, djelićem sebe pomognu ili u najboljem slučaju spase drugo ljudsko biće.

U ovom današnjem užurbanom tempu življenja, kada nitko za nikog nema vremena pa čak ni razumijevanja, Mirjanin čin je jedan prekrasan primjer humanosti i ljudskosti te za svaku pohvalu. Možemo samo biti ponosni na našu kolegicu te sretni što je imamo priliku poznavati.