Senad Mujagić – jubilarna, deseta Svjetska policijska olimpijada

Photo PU_SiM/Vijesti/2017/Mujagic/Mujagic1.jpg

Foto: PU sisačko-moslavačka i Senad Mujagić 

Danas, 21. kolovoza, načelnik Policijske uprave Marko Rašić primio je Senada Mujagića, policijskog službenika Policijske postaje Sisak, koji je po deseti put sudjelovao na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, popularno nazvanima Svjetskom policijskom olimpijadom. Ovogodišnje su igre održane u Los Angelesu, a na njima je sudjelovalo oko 10.000 natjecatelja iz 82 zemlje. Boje hrvatske policije i vatrogasaca, osim Senada koji je na njima sudjelovao od 5. do 16. kolovoza, branilo je 11 policijskih službenika i jedan vatrogasac.

S ove, njemu  jubilarne, desete olimpijade, upravo se Senad ponovno vratio s najviše medalja. Osvojio je ukupno njih šest, četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu.  

Zlatne medalje je osvojio u podizanju utega, i to po jednu u „benchu“, „death liftingu“ i „čučnju“. U “benchu” je dignuo 82 kilograma, u “death liftingu” 168 kilograma i u „čučnju“ 78 kilograma.

Četvrto zlato je zasjalo u hrvanju slobodnim stilom, kao i jedno srebro, dok je broncu osvojio u hrvanju grčko – rimskom stilom.

Tako je Senad, među kolegama od milja zvan „Mali miš“, u ovih deset olimpijada na kojima je sudjelovao, osvojio ukupno 39 odličja, od čega 29 zlatnih, sedam srebrnih i tri brončane medalje, dok u svojoj cijeloj sportskoj karijeri ima osvojeno više od 130 raznih odličja.

Tri je puta proglašavan najuspješnijim natjecateljem policijske Olimpijade, a 2011., na igrama u New Yorku proglašen je najuspješnijim policajcem olimpijcem svih vremena. Nije na odmet ni spomenuti da je tri puta bio prvak bivše Jugoslavije, a ukupno 13 puta Hrvatske. Danas s uspjehom radi kao trener HK Petrinja te je i trener svih ženskih hrvatskih hrvačkih reprezentacija. 

Na kraju razgovora načelnik Policijske uprave je s vidljivim ponosom zahvalio Senadu na svemu što kroz svoje profesionalne i sportske uspjehe čini za policiju i sport. Upravo se zbog njega toliko puta svirala, a vjerujemo da će se još i puno puta svirati, hrvatska himna.