"Knjigama do osmjeha" u Dječjem vrtiću "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici

Photo PU_SiM/Vijesti/2012/Slikovnice/Slikovnice gl..jpg

Foto: PP Hrvatska Kostajnica

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, tajnica Zaklade Helena Biočić, predsjednik komisije Zaklade Policijske uprave sisačko-moslavačke, a ujedno i zamjenik načelnika Ivica Solomun, policijski službenik za prevenciju Željko Cavrić, načelnik Policijske postaje Hrvatska Kostajnica Marijan Brnad te njegov pomoćnik za policiju Dubravko Đilas danas su posjetili Dječji vrtić „Krijesnica“ u Hrvatskoj Kostajnici.

Sa željom da razvesele najmlađe te im boravak u vrtiću učine što ljepšim i ugodnijim uručili su im slikovnice osigurane od strane Zaklade policijske solidarnosti.

Naime, poklanjanje knjiga dio je projekta „Knjigama do osmjeha“ koju od početka ove godine provodi Zaklada policijske solidarnosti.

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak je istaknuo da je Zaklada upoznata s teškim stanjem u Dječjem vrtiću „Krijesnica“ te da su upravo na prijedlog predsjednika komisije Zaklade Policijske uprave sisačko-moslavačke te načelnika Policijske postaje Hrvatska Kostajnica „Krijesnici“ namijenili slikovnice. Sa dobrim željama za daljnji uspješni rad vrtića te što ugodniji i radosniji boravak djece u njemu uručio je 60 slikovnica.

Ravnateljica vrtića Nives Seibert se zahvalila Zakladi policijske solidarnosti i Ministarstvu unutarnjih poslova te pohvalila ovu humanitarnu gestu.

Kako bi i oni zahvalili na prekrasnim slikovnicama vrtićanci su Upravitelju Zaklade uručili crteže koje su napravili upravo za ovu prigodu.

Podsjećamo da je Zaklada policijske solidarnosti osnovana krajem 2005. godine s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima MUP-a RH te pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika i članova njihove uže obitelji.

Zaklada policijske solidarnosti broji preko 12 tisuća članova. Financira se dobrovoljnim prilozima koji se policijskim službenicima mjesečno oduzima od plaće, kao i donacijama.

Tako je Agencija za komercijalnu djelatnost poklonila Zakladi 24 000 knjiga i slikovnica koje su podijeljene djeci zaposlenika MUP-a, školama i vrtićima, kao i ustanovama diljem Hrvatske naše koje skrbe o djeci i mladeži (bolnice, domovi za djecu i mladež, ustanove za djecu s posebnim potrebama i dr.).