Provedene akcije "Manje oržja, manje tragedija"

Photo PU_SiM/Vijesti/2015/Novska/MNMT/Novska 5.jpg

Foto: Policijska postaja Novska  

Prošlog i tijekom ovog tjedna policijski službenici Policijske postaje Novska su provodili aktivnosti iz kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

Tako su u četvrtak, 7. svibnja, novljanski policajci zajedno s djelatnicom Hrvatskog centra za razminiranje proveli akciju na području grada Novske, dok su u ponedjeljak, 11. i u utorak 12. svibnja također proveli navedenu kampanju u općinama Jasenovac i  Lipovljani.

Prilikom provođenja ovih akcija građanima su dijeljeni prigodni letci i prikazani plakati-vizuali na kojima se pozivaju da bez sankcija mogu dragovoljno predati nadležnoj ili najbližoj policijskoj postaji sve vrste oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. Tijekom provođenja ovih akcija, policija je tih dana od građana preuzela sljedeća ubojita sredstva: tri ručne  bombe, 2008 komada raznog streljiva, tri granate, četiri pištolja, 310 inicijalnih kapisli te po jedan protuavionski metak, spremnik za automatsku pušku, ciljnik puške i granatu

Također je za pohvaliti građane koji su od  početka siječnja do svibnja ove godine  dragovoljno predali sljedeća ubojita sredstva: tri puške, tri granate, tri bombe i  2985 komada  raznog streljiva. 

Podsjećamo

Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.