Službenici PU sisačko-moslavačke dobili priznanje SELEC-a

Photo PU_SiM/Vijesti/2015/PriznanjeSELEC/zaglavlje.jpg

Foto: MUP

Izuzetnu učinkovitost i iskazanu profesionalnost službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke u provođenju operativne akcije Jocker prepoznao je SELEC (Southeast European Law Enforcement).

Tim povodom u Ravnateljstvu policije je u petak, 10. travnja, pomoćnik načelnika PNUSKOK-a Krunoslav Horvat uručio priznanje SELEC-a policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke i to voditelju Službe kriminalističke policije Mati Vukoje i voditelju Odjela organiziranog kriminaliteta Edinu Cirikoviću.

Operativna akcija JOCKER odnosila se na višemjesečno kriminalističko istraživanje izbjegavanja carinskog nadzora koje je provedeno sredinom 2014. godine u suradnji sa MUP-om Republike Srpske, a u koordinaciji sa PNUSKOK-om.

Uhićeno je šest osoba, a zaplijenjeno je više od dvije tone duhana i 2000 šteka cigareta, dok je državni proračun oštećen za 1.120.000 kuna.

Prošle 2014. godine, hrvatska policija je sudjelovala u zaplijeni oko 64 tone duhana i 1100 baksi cigareta (oko 10 tona duhana), a ukupna procijenjena materijalna šteta nastala zbog ilegalne trgovine duhanom iznosila je 48 milijuna kuna.