Medijima predstavljena preventivna akcija "Zajedno"

Photo PU_SiM/Zajedno/DSC05618.JPG

 Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 3. prosinca je u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj  održana konferencija za medije na temu trgovanja ljudima, na kojoj je predstavljena preventivna akcija „Zajedno“, a koju je pokrenulo Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s drugim ustanovama i organizacijama.

Cilj  akcije je podignuti svijest o prevenciji trgovanja ljudima, odnosno da se potakne društvo na odgovornu reakciju sprečavanja trgovanja ljudima. Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Sisak od 16.listopada ove godine provodi ovu akciju na području cijele županije. Aktivnosti su bazirane na predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola. Do sada je obuhvaćeno oko 500 učenika te oko 500 građana, a navedena akcija se nastavlja i dalje.

Konferenciji su bili nazočni policijski službenik  za nadzor, planiranje -  za prevenciju u Uredu načelnika Ivica Solomun, policijska službenica za nezakonite migracije -Ifeta Koštić ivoditeljica Odjela za djecu i mladež  Crvenog križa u Sisku gđa.Irena Barišić-Milunić.