NAJAVA: Drugi sajam militarija i akcija "Manje oružja - manje tragedija" u Sisku

Photo PU_SiM/Vijesti/2012/Oružje/sajam militarija 2012.jpg

U subotu, 26. svibnja u vremenu od 10 do 15 sati u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, u sklopu Drugog sisačkog sajma militarija kojeg organizira Gradski muzej Sisak, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke će u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje građanima

U subotu, 26. svibnja u vremenu od 10 do 15 sati u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, u sklopu Drugog sisačkog sajma militarija kojeg organizira Gradski muzej Sisak, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke će u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje građanima prezentirati akciju “Manje oružja - manje tragedija“.

Tako će na postavljenim štandovima biti predstavljeni ciljevi ove akcije te će građanima policijski službenici i djelatnici HCR-a davati sve potrebne informacije o načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, ali i opasnostima držanja opasnih ubojitih sredstava u svojim domovima.

U izložbeno-edukativnom dijelu sajma predstavit će se kolekcionari s dijelom svojih zbirki vatrenog oružja i vojnih radio uređaja, biti će postavljeno i izložbeno minsko polje, dok će policijski službenici Protueksplozijske zaštite i Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke prikazati svoju opremu i oružje te izvesti pokaznu vježbu.

 

Podsjećamo

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.
Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.