Održana završna komponenta "Zdrav za 5"

Photo PU_SiM/Vijesti/2014/ZZ5 SISAK/zz51.JPG

 Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas je na sisačkoj šetnici uz Kupu, u sklopu 2. komponente preventivnog Projekta „Zdrav za 5“ održana manifestacija s ciljem promicanja poruke –„NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću - ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST “.

U sklopu zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke i Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije održana završna manifestacija u kojoj su sudjelovali Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Hrvatski centar za razminiranje, Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba za spašavanje-Stanica Novska, Ronilačkog kluba Sisak, Kajak, kanu i rafting klub “Odra” Sisak, Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak.

Učenici Strukovne škole Sisak i djeca Dječjeg vrtića Sisak stari su prikazali modne revije s vlastitim kreacijama izrađenim od eko kože i prirodnih materijala.

Za vrijeme održavanja manifestacije ronioci i kanuisti su na Kupi pokazivali vještine, dok su na promo štandovima učenici osnovnih škola 22. lipnja i Viktorovac prezentirali svoje rukotvorine.

Na štandu s opremom Auto kluba Sisak posjetitelji su mogli isprobati „pijane naočale“, dok su pak zainteresirane, policijski službenici i djelatnici HCR-a upoznavali s opasnostima  minsko-eksplozivnih sredstava. Sa zanimanjem su razgledani te građanima dijeljeni i promotivni materijali Projekta „Zdrav za 5“, zatim materijali vezani uz zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, kao i materijali vezani uz zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

Da podsjetimo, ovim preventivnim Projektom u 2013./1014. školskoj godini, obuhvaćeno je 50 škola s ukupno 4897 učenika, a primarni cilj je ukazati mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću te usmjeriti na zdrav život i očuvanje prirode.

Po završetku manifestacije u Gradkoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” i u knjižnici Osnovne  škole 22. lipnja postavljena je izložba s kreacijama i  predmetim izrađenih od recikliranih materijala koju građani mogu pogledati u narednih tjedan dana.