Priopćenje povodom blagdana Svih svetih

Photo PU_SiM/Vijesti/svijeca.jpg

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se tradicionalno vjerskim i obiteljskim običajima, u znak sjećanja na umrle i poginule, u većem broju okupljati na grobljima. U dane 31. listopada i 1. studenoga na svim važnijim cestovnim prilazima prema grobljima biti će osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji koji će osiguravati nesmetano odvijanje cestovnog prometa.  

Foto:  Ilustracija

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se tradicionalno vjerskim i obiteljskim običajima, u znak sjećanja na umrle i poginule, u većem broju okupljati na grobljima. 

U dane 31. listopada i 1. studenoga na svim važnijim cestovnim prilazima prema grobljima biti će osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji koji će osiguravati nesmetano odvijanje cestovnog prometa. 

U Sisku će 1. studenoga od 7 do 19 sati biti zabranjen promet svim vozilima, osim javnog prijevoza, vozila invalida i vozila s posebnom dozvolom, Alejom narodnih heroja i dijelom Ulice Ante Kovačića (od Ul. J. J. Strossmayera do Školske ulice kao i prilazi od Ulica J. Kaštelana, A. Šenoe i A. G. Matoša). 

U Kutini će se 31. listopada te 1. studenoga od 7 do 22 sata privremeno uspostaviti jednosmjerna regulacija prometa koja će se odvijati smjerom istok – zapad, Cvjetnom ulicom i na dijelu Crkvene i Vinogradske ulice. 

Pred nadolazeći blagdan Svih svetih apeliramo na građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari - torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Stoga skrećemo pozornost na sljedeće mjere opreza:

- prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila, zaključati automobil i ključeve uzeti sa sobom (ključeve i dokumente ne ostavljati u vozilu),

- zatvoriti prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

- vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

- ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Dakle, važno je naglasiti da građani svoje stvari ne ostavljaju u automobilima te ukoliko zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki automobil, da to prijave najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili to dojave na telefon 192.

Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi došlo do zapaljenja. S tim u svezi, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulazima groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca i vatrogasnih vozila u slučaju nastanka požara.

Ovom prilikom građane želimo podsjetiti kako će na blagdan Svih svetih oko groblja u svim većim gradovima Sisačko-moslavačke županije biti uspostavljena i posebna regulacija prometa.