Preventivni projekt "ZDRAV ZA PET!"

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Zdrav za pet/Zdrav za pet-gl..jpg

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 27. veljače u 9 sati u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke, Rimska 19, održana je tematska konferencija za medije.

Na početku konferencije glasnogovornica Policijske uprave upoznala je novinare s provođenjem preventivnog projekta "Zdrav za 5" te prisutnima predstavila goste konferencije, Armina Hodžića, voditelja Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj te ujedno suradnika Županijskog zavoda za javno zdravstvo, te Sandru Mahnik, pročelnicu Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Županije sisačko-moslavačke, koji su zajedno s policijskim službenikom za nadzor i planiranje-za prevenciju Slavkom Jerkovićem, govorili o projektu „ZDRAV ZA 5!“.

Radi se o projektu koje zajedno provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Ovim projektom, koji je na području ove Policijske uprave započeo sredinom veljače, želi se ukazati mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću te usmjeriti na zdrav život i očuvanje prirode.

Zamišljen je tako što će se po školama, učenicima osmih razreda osnovnih škola i učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola, u prvoj fazi provesti ulazna anketa iz koje će se vidjeti razmišljanja i stavovi djece i mladih o alkoholu, drogi, kocki, zdravom životu i očuvanju prirode.

U drugoj fazi provest će se edukacija i predavanja, dok će se u trećoj fazi provesti završna-izlazna anketa o postignutom edukativnom učinku.

Poslije toga provoditi će se i eko-akcije koje promoviraju čist okoliš, zdrav život u prirodi.

Projektom "Zdrav za 5" u ovom drugom polugodištu na području Sisačko-moslavačke županije biti će obuhvaćeno 11 škola (pet srednjih i šest osnovnih) s ukupno oko 1800 učenika.