Nudile usluge pa ukrale novac

Photo PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Proteklog tjedna u obiteljskoj kući u mjestu Katoličke Ćaire, grad Kutina, dvije ženske osobe su se predstavile kao zdravstvene djelatnice te su 82-godišnjoj vlasnici nudile zdravstvene usluge. Starica ih je pustila  

Foto: Ilustracija

Proteklog tjedna u obiteljskoj kući u mjestu Katoličke Ćaire, grad Kutina, dvije ženske osobe su se predstavile kao zdravstvene djelatnice te su 82-godišnjoj vlasnici nudile zdravstvene usluge. Starica ih je pustila u kuću, a one su iskoristile njezinu nepažnju i iz sobe ukrale više od 10  tisuća kuna. Protiv nepoznatih podnesena je kaznena prijava zbog krađe. 

Stoga sve građane, a posebice one starije životne dobi pozivamo na pojačan oprez. Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a posebno budite oprezni u slučaju besplatnih ponuda ili povoljnih prodaja raznih predmeta ili pomagala (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog).

Pokušajte zapamtiti izgled osoba (boju kose i očiju, visinu, stas ), karakteristike govora kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle.

Ukoliko posumnjate u osobe, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo ODMAH obavijestite policiju na broj 192 !